10.11.11

...

     Günün anlamı hakkında saçma sapan yazılar yazıp,sahte sevgi gösterilerinde bulunmayı düşünmüyorum.Yıllardır Atatürk hakkında söylenen onlarca iyi ya da kötü söz,onu insan olarak tanımaktan fikirlerini anlamaya çalışmaktan çok uzağa götürdü bizleri.
     Bazen ötesini düşünüyorum, bir insan nasıl diğer insanlar için hayallerinden, hayatından, her şeyden vazgeçer? Ayrıca insanlar bunu hak edecek ne yapmış olabilirler ya da bişey yapmaları gerekir mi? Ve acaba onun yapmak istedikleri nelerdi,sadece kendisiyle ilgili hayalleri nelerdi,en çok neye ağlamıştı ve neye gülmüştü? Hayatında değer verdiği insanlar var mıydı yoksa bütün insanlığı mı sevmişti koşulsuzca? Sevmemiş olsa bütün insanlığı savaş sırasında yabancı ülkelerin ölen evlatları için annelerine; evlatlarınız artık bizim de evlatlarımız diyebilir miydi? Çoğunuz onu sadece tanıdığınızı sanıyorsunuz oysa "gerçekten" tanımıyoruz. Merak ediyorum acaba ölmeden önce söyleyeceği hangi sözleri söyleyememişti?..
    Daha o kadar çok uzatabilirm ki sorularımı ve merak ettiklerimi..Ama cevaplanmayacak soruların pek önemi de yok.Söylemek istediğim tek şey bütün dünya insanlarına; her şeyini başkaları için yırtıp atabilen insanların büyüklüğü karşısında,en azından saygı duymalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder